В Монако продължават да падат глави и след двете треньорски промени, сега е ред и на един от шефовете да си тръгне. 

Вицепрезидентът Вадим Василиев, който бе и генерален мениджър и на практика движеше нещата в клуба, бе уволнен от собственика Дмитри Риболовлев в стремежа да се прекрати огромната криза. 

53-годишният Василиев изкара 6 години на позицията, като за този период тимът спечели първата си титла от 17 години и в него блеснаха играчи като Килиан Мбапе и Фабиньо, но сега съставът е сериозно закъсал и опасността от изпадане е съвсем реална. 

„Време е за промяна. Това е трудно решение, но прецених, че трябва да се разделим с Вадим, с когото постигнахме много успехи и съм му благодарен за всички усилия. Миналата година обаче, бяха допуснати грешки, които ни поставиха в това положение. Отскоро съм замесен в оперативните дейности и затова взех редица решения, които смятам, че са необходими“. 

„Лично искам да се извиня на Леонардо Жардим за освобождаването му през октомври. Помолих го да се върне в стремежа да преодолеем трудностите. Не за първи път имаме проблеми, но вярвам, че с тези промени ще постигнем целите си“ заяви Риболовлев. 

Той ще предложи кандидат за наследник на Василиев на срещата на борда на директорите на 22 февруари.