Френският футболен клуб Ница наложи дисциплинарна санкция на крилото Алан Сен-Максимин, който заяви миналия уикенд, че не може да играе заради травма, но без да се консултира с клубния лекар преди това.

От Ница не влязоха в конкретика какви точно ще бъдат санкциите за футболиста, който е един от най-перспективните в състава им. Според медиите на Лазурния бряг наказанието ще бъде финансова глоба.

Старши треньорът на тима Патрик Виера публично разкритикува поведението на Сен-Максимин след поражението с 0:3 от Анже в събота вечерта. А футболистът не му остана длъжен и публикува в профила си в Туитър, че наистина е бил болен и това е причината да не влезе в игра.

В изявление от днес Ница обяви, че Сен-Максимин е изпратил смс в петък през нощта, в който се казва, че има стомашни болки и няма как да играе във въпросната среща. След това обаче от Ница са изпратили клубния лекар да го посети у дома му и да го прегледа, а медицинското лице казало на треньора Виера, че отсъствието на футболиста не е по медицински причини.

Вчера сутринта е имало нов разговор между футболиста, треньора Патрик Виера и президента на клуба Готие Ганей. На този разговор на Сен-Максимин са му припомнени задълженията и правата, които има според договора, също така му е било сведено наказанието, с което играчът се е съгласил.