Страсбург отложи поредната титла на ПСЖ във Франция, след като стигна до 2:2 на „Парк де Пренс” в мач от 31-ия кръг. 

Така шампионите имат 81 точки, с 20 пред втория Лил, който може да спечели максимално още 21 до края на сезона, така че първото място вероятно ще бъде гарантирано още в следващия двубой. 

Мачът предложи много интересни ситуации, като за домакините липсваха редица ключови фигури като Ди Мария, Кавани, Неймар и Маркиньос поради контузии, а Килиан Мбапе започна на пейката. 

Въпреки това Чупо-Мотинг даде аванс на домакините в 13-ата минута, но Нуно да Коста изравни в 26-ата за гостите след удар в обратния ъгъл. 

Малко след това дойде и пропуска на сезона. Нкунку копна топката над вратаря при атака на ПСЖ и тя щеше да влезе в мрежата, когато на самата голлиния Чупо-Мотинг вместо да я добие, я спря, а след това тя бе избита. Целият тим на ПСЖ и феновете не можеха да повярват. 

В 38-ата минута Гонсалвеш даде преднина на Страсбург след страхотен удар от дистанция, но след паузата ПСЖ натисна. Дани Алвеш удари греда след атрактивен изстрел преди в 82-ата минута Тило Керер все пак да изравни с удар с глава след корнер.