Аякс се класира на полуфиналите в Шампионската лига в 1750-ия пореден мач, в който клубът от Амстердам пуска в игра поне един свой юноша. Първият такъв двубой беше проведен през далечната 1982-а година и традицията продължава до ден днешен.

Аякс победи Ювентус с 2:1 като гост и след 1:1 у дома преодоля четвъртфиналите в Шампионската лига.

В същото време Дони ван де Беек избухна доволно след победата над Ювентус.

"Може би реалният резултат от този мач е 4:1, но в крайна сметка няма значение с колко спечелихме, защото продължаваме напред. Това е много хубаво за целия холандски футбол и е нещо наистина специално за Аякс. На полуфинал сме, въпреки че хората сигурно щяха да ми се смеят, ако го бях прогнозирал през лятото", каза авторът на първото попадение.

Матайс де Лихт добави: "Направихме го отново! Началото на мача беше трудно, но като цяло играхме много добре. След 2:1 пропуснахме много положения и направо полудях". "Дали можем да спечелим трофея? Засега сме просто на полуфинал, но пък в предните два кръга елиминирахме два от фаворитите в турнира. И следващите два мача ще бъдат трудни, но успеем ли да излезем от тях като победители, кой знае?", добави вторият голмайстор за Аякс.