Лионел Меси вкара два гола за националния отбор на Аржентина в неофициална контрола срещу любимия му отбор от детството Нюелс Олд Бойс, спечелена с 5:0. Мачът е част от подготовката на тима преди турнира Копа Америка, който ще се проведе от 14-и юни до 7-и юли в Бразилия.

Селекционерът на аржентинците Лионел Скалони изпробва система 4-3-3, като тройката в атака беше Меси, Анхел ди Мария и Серхио Агуеро. Най-вероятно тримата ще играят в този вариант и на турнира.

Освен Меси, другите три гола бяха дело на Агуеро, както и на влезлите през второто полувреме Пауло Дибала и Родриго де Паул.

Скалони все още не може да тренира с групата от 23-а човека, на които ще разчита на турнира. Хуан Фойт беше с Тотнъм на финала в Шампионската лига и трябва да се присъедини днес. Естебан Андрада от Бока Хуниорс и Ешекиел Паласиос от Ривър Плейт отпадат заради контузии и все още не са посочени заместниците им.

В контролата с Нюелс Олд Бойс стартовият състав беше: Агустин Маркезин, Ренцо Саравия, Ерман Пецела, Николас Отаменди, Николас Таляфико, Джовани ло Селсо, Гуидо Родригес, Леандро Паредес, Анхел ди Мария, Серхио Агуеро, Лионел Меси.

Аржентина е в група В на турнира заедно с отборите на Колумбия, Парагвай и Катар.