Румъния измъкна 2:2 при гостуването си на Норвегия в мач от група "F" на европейските квалификации.

Всички голове паднаха след почивката, като домакините поведоха чрез Тарик Елионуси в 56-ата минута. После Мартин Йодегаард (70’) покачи на 2:0, след което дойде звездния момент на Клаудиу Кешеру. Нападателят на Лудогорец се разписа два пъти, а за първото попадение асистенцията беше дело на съотборника му в Разград Драгош Григоре.

С равенството северните ни съседи събраха 4 точки, докато скандинавците имат 2 т. и още чакат първата си победа. Лидер в групата е Испания с 9 пункта, следва Швеция със 7 т.

В следващия кръг Норвегия гостува на аутсайдера Фарьорските острови, докато за северните ни съседи предстои визита на Малта.


Очаквано домакините започнаха мача по-добре и в 11-ата минута Омар Елабделауи отправи опасен удар, но Чиприан Татарушану беше заел добра позиция и спаси. Скандинавците продължиха да натискат и по-късно Маркус Хенриксен също беше близо до гола, но отново стражът гостите беше на мястото си.

Постепенно румънците изнесоха играта в по-предни позиции и след 26 минути игра Николае Станчу отправи удар, но в аут. 120 секунди по-късно нападателят отново шутира, но този път защитник спря пътя на топката.

В 36-ата минута Клаудиу Кешеру можеше да се разпише. Голмайсторът на Лудогорец засече с глава след корнер, но и неговият мерник изневери. До края на първото полувреме Оле Кристиан Селнес стреля в аут.

След почивката Норвегия вкара два гола за четвърт час игра. В 56-ата минута Тарик Елионуси откри резултата с голяма доза късмет. Той получи подаване, напредна и отправи изстрел по земя. Бранител блокира топката, но тя продължи пътя си към вратата и Елионуси с добавка даде преднина на скандинавците – 1:0!

В 70-ата минута Мартин Йодегаард удвои преднината на домакините. Младокът беше изведен очи в очи с вратаря и с технично изпълнение покачи на 2:0. В 76-ата минута Кешеру върна едно попадение за гостите. След корнер съотборникът му в Лудогорец Драгош Григоре отклони с глава, нападателят връхлетя от втора позиция и също с глава се разписа за 1:2!

До края Кешеру донесе точката за Румъния с гол в 92-ата минута с удар от вратарското поле.