Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош бе видимо доволен от победното 1:0 над Холандия и спечелването на Лигата на нациите.

"Откакто съм дошъл това, което правим, е да преследваме целите си една след друга. Ние търсихме тази победа и играчите днес бяха просто неизчерпаеми. Много е трудно да се постигне това само в рамките на няколко дни съвместна работа, така че заслугата да са такива е предимно и основно тяхна".

"Но този отбор се е превърнал в едно почти неразрушимо семейство. Ние винаги си вярваме, знаем на какво сме способни. Знаехме, че можем да спечелим този мач и този турнир. Срещу нас имаше един много силен отбор, но ние играхме отлично".

Попитан каква е тайната на този отбор, на начина им на игра, Фернандо Сантош заяви: "Тези играчи свършиха фантастичнa работа. Ние нямаме времето на лагерите да създаваме рутина и автоматизъм".

"Но те вярват на треньора си и това им носи успех. Аз не винаги съм добре работещ, не винаги ги настройвам както трябва. Но те винаги са страхотни. Важното нещо е, че Португалия спечели", заяви Сантош.