Бразилия удари с 2:0 Аржентина и се класира за финал на Копа Америка.  Там "кариоките" ще играят срещу Чили или Перу.

Попаденията за Бразилия срещу "гаучосите" забиха Жезус (19) и Фирмино (71). Така мегазвездата на Аржентина Лео Меси отново остана без трофей с родината си.

Като цяло домакините изиграха по-правилно мача, диктуваха събитията на терена и в крайна сметка си взеха победата и класирането на финал.

Трябва да се отбележи, че аржентинците нямаха и късмет, след като на два пъти треснаха гредите след удари на Серхио Агуеро и Лионел Меси.


Срещата започна скучновато, като в първоначалните минути двата отбора заложиха на сигурността и действията се развиваха основно в средата на терена. В 11-ата минута Аржентина стигна до положение. Тогава Леандро Паредес навърза отбраната на домакините и стреля мощно, но нямаше късмет за гол.

Отговорът на Бразилия дойде седем минути по-късно. Каземиро се пребори за една топка, след което намери Габриел Жезус, който нахлу в наказателното поле, но се засуети и бе блокиран. Веднага след това домакините вкараха.

Дани Алвес намери Фирмино, който продължи към Жезус и той технично опъна мрежата за 1:0. Последваха силни минути за аржентинците, но Агуеро с глава прати топката в гредата. До края на полувремето и Меси имаше шанс за попадение, но така и не намери вратата.

"Гаучосите" започнаха по-добре второто полувреме и натиснаха, но отново пропуснаха. В 51-ата минута Агуеро и Меси разцъкаха, последва пас към Да Паул, но той не успя да намери мрежата. Това положение стресна бразилците и те отново взеха инициативата.

В 57-ата минута обаче гостите за втори път треснаха гредата, като този път Лео Меси нямаше късмет. След седем минути Аржентина скочи за дузпа, след като Лео Меси падна в пеналта при единоборство с Дани Алвес.

Наказателен удар обаче не последва, което разгневи резервната скамейка на гостите. Съдията правилно отсъди фаул, тъй като нарушението бе извън пеналтерията.

Меси стреля над стената изградена от бразилците, но Алисон показа класа и спаси. В 71-ата минута "златистите" решиха мача. Тогава те заформиха страховита контра, която завърши с гол на Фирмино.

До края на мача имаше много нерви, малко футбол и в крайна сметка Бразилия е на финал, където очаква Перу или Чили. Меси пък отново остана без трофей с родната си Аржентина.

Бразилия - Аржентина 2:0

Голмайстори: 

1:0 - Жезус (19)
2:0 - Фирмино (71)

Бразилия: Алисон, Алвеш, Силва, Маркиньос, Алекс Сандро, Каземиро, Артур, Коутиньо, Жезус, Фирмино, Евертон

Аржентина: Армани, Фойт, Пецела, Отаменди, Таляфико, Паредес, Акуня, Де Паул, Меси, Агуеро, Лаутаро Мартинес