Спортният директор на ПСЖ Леонардо проведе тежка среща с недоволната звезда на отбора Неймар. Според Mundo Deportivo разговорът е продължил три часа и след него бразилският национал си е тръгнал без да мине медицински прегледи и да тренира.

Напрегнатият разговор е бил с основна тема едноседмичното закъснение на техничаря за началото на лятната подготовка на парижани. Освен това Леонардо е заявил на Неймар, че е крайно разочарован от изказването на футболиста за най-добрия му футболен спомен.

Той скандализира Франция, заявявайки, че това е победата на Барселона с 6:1 над ПСЖ в Шампионска лига. Тогава нападателят носеше екипа на каталунците и вкара два гола за историческия обрат в 1/8-финалната фаза на турнира.

ПСЖ утре ще изиграе първата си лятна контрола. Съперник е Динамо Дрезден, но Неймар ще я пропусне. Все още не е ясно дали той ще пътува с отбора на турнето в Азия, защото настоява да се завърне на "Камп Ноу".

L'Equipe разкрива още подробности от срещата. Леонардо е заявил на най-скъпия футболист в историята, че трудно ще заиграе в Барса отново това лято. Като довод той изтъкнал икономическото положение на каталунците, които вече платиха 120 млн. евро на Атлетико Мадрид за Антоан Гризман и 75 млн. евро на Аякс за Френки де Йонг.

Неймар напусна Барса през 2017 г., за да премине в ПСЖ за рекордните 222 млн. евро. Той обаче е недоволен от непрестанните критики по негов адрес в Париж и мечтае да се върне в испанския шампион.