"Търся си работа. Къде да подам CV-то си". С това шеговито послание и няколко снимки, представящи го в различни професии като спасител и озеленител, футболистът Дани Алвеш привлече вниманието наскоро. 

Бразилецът, който е играчът с най-много спечелени купи в историята, не чака дълго, за да получи предложение. Бившият футболист на Барселона, Ювентус и ПСЖ вече е част от Сао Пауло.

Завръщането на десния бек в бразилското първенство създаде огромно вълнение. То се видя още с пристигането му на летището, където придружителите му трудно успяваха да му проправят път през многолюдната тълпа.

Кулминацията дойде с представянето на Алвеш на стадиона, където присъстваха близо 45 000 зрители. Сао Пауло използва възможността, като пусна вход от 5 реала (1.1 евро) и чаши бира с лика на футболиста по 8 реала (1.8 евро). Още 200 хиляди гледаха събитието в YpuTube, в което участваха известни гости, сред които и бившият бразилски национал Кака.

Алвеш се появи на стадиона, заобиколен от ефектите на пирошоу. 

"Сао Пауло привлече не просто футболист, а един запалянко също като вас. Не знам как да се отблагодаря за този момент, но обещавам да отговоря със същата енергия, с която ме посрещнахте днес. Надявам се, че заедно ще можем да върнем енергията и да направим история със Сао Пауло. Заедно ще го направим", каза футболистът, цитиран от "Дневник".

Десният бек има малък опит в бразилското първенство, като е играл единствено в Баия през сезон 2001-02.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QGGpecAMj50" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>