Сагата с най-скъпия футболист в историята – Неймар, продължава с пълна сила.

Според Sport.es Реал Мадрид не се е отказал от идеята да привлече звездата на ПСЖ. За целта президентът на "Кралете" Флорентино Перес е теглил кредит от финансова институция.

Недостигът на средства е причинен от факта, че "белите" все още не са успели да продадат някой от играчите си при изгодни условия. Става въпрос за Гарет Бейл и Хамес Родригес, които са нежелани от треньора Зинедин Зидан.

Според източника, Реал е готов да предложи на ПСЖ между 100 и 120 милиона евро за Неймар и още един или двама футболисти в допълнение.

Офертата е по-висока от тази на Барселона, който иска да си върне бразилския национал. Каталунците дават 80 млн. и Филипе Коутиньо за нападателя, който през 2017 г. ги напусна в посока Париж за рекордните 222 млн. евро.

Самият Неймар предпочита отново да заиграе на "Камп Ноу". Той даже е готов да намали годишната си заплата с 15 млн. евро – от 38 млн. евро на 23 млн. евро, за да се завърне в отбора, съобщава известният испански журналист Гилем Балаге.

Предполага се, че при евентуален провал с Барса, Неймар е готов да заиграе и за Реал. Според някой медии на Иберийския полуостров, завръщането му в Барселона може да стане факт още днес.