Интер се надява да се освободи от Мауро Икарди възможно най-бързо, а един от шефовете на тима Джузепе Марота се надява това да стане от понеделник. Според него най-важният трансфер на “нерадзурите” това лято е привличането на Антонио Конте за треньор, въпреки заплатата му от 10 млн. евро на сезон.

“Не знам колко влиятелен треньор е той, но знам какво ниво носи и знам, че е прекрасен специалист и прекрасен човек. Предпочетохме да инвестираме пари в заплатата на треньора, а не в някой играч. Определено той е най-добрият играч на Интер в момента”, каза Марота. 

Генералният мениджър на клуба говори и за сагата с бъдещето на Мауро Икарди. “Държим се предпазливо и с чувство за отговорност. Интер има дълг и права да гони най-доброто за себе си. Трябваше да вземем решение и го направихме. 

Все още има три дни, но да се надяваме, че ситуацията бъде разяснена възможно най-скоро. Не можем да кажем публично всички неща, която се случват в момента, винаги гледаме да бъдем отговорни”, коментира Марота. 

“Доволни сме от работата на трансферния пазар. Искам да се възползвам от възможността да благодаря на спортния директор Аузилио, защото той свърши също прекрасна работа. Доволни сме от инвестициите, които направихме. Щастливи сме, че предоставяме на Конте добър отбор и не мисля, че ще имаме още нови играчи”, добави шефът в Интер.