Световният шампион Франция победи с 3:0 Андора в мач от група "Н" на квалификациите за Евро 2020.

Головете на "Стад дьо Франс" в Париж отбелязаха Кингсли Коман в 18-ата минута и Клеман Ленгле в 52-ата. Между двете попадения вратарят на гостите Жозеп Гомес спаси дузпа на Антоан Гризман. Крайният резултат оформи Бен Йедер в продължението. Стражът на гостите пък с чудесните си намеси през цялата среща беше с основна заслуга Андора да не загуби по-тежко.

С успеха Франция събра 15 точки, колкото има и Турция, чийто отбор надделя над Молдова. Андорците остават с нулев актив. В следващия кръг "петлите" гостуват на Исландия.

Франция логично наложи натиск от самото начало и голът не закъсня. В 18-ата минута Джонатан Иконе с чудесен пас през центъра на защитата изведе Кингсли Коман, който се справи със защитник и със силен удар матира вратаря за 1:0!

10 минути по-късно Оливие Жиру се озова на добра позиция и стреля, но този път Жозеп Гомес успя да спаси. Секунди по-късно Мойсес Николас задържа Антоан Гризман в наказателното поле и главният съдия без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана нападателят на Барселона. Той шутира мощно, но Гомес хвана ъгъла и спаси!

До края на полувремето отново вратарят на Андора беше под светлината на прожекторите, след като спря Рафаел Варан от гол. След почивката световните шампиони продължиха да натискат и в 52-ата минута Клеман Ленгле успя да пронижи стража на гостите. Гризман центрира от фаул, защитникът беше изпуснат и с глава от непосредствена близост направи 2:0!

120 секунди по-късно Гомес за сетен път спаси Андора, след като парира удар на Коман в горния десен ъгъл. В 68-ата минута изстрел на Муса Сисоко излезе в аут, а след това Коман нацели гредата. В продължението Бен Йедер оформи крайния резултат, след като се възползва от избита топка след фаул и я довкара във вратата!