Арсен Венгер е един от кандидатите за поста старши треньор на Спартак Москва. Директорът на московчани Томас Цорн е заминал за Лондон, за да проведе първоначални преговори за евентуална покана към френския специалист.

"Най-правилно е да формулираме целта на пътуването като "опипване на почвата" - тоест необходимостта да разберем дали Венгер е готова да се върне към активната работа по принцип, дали е готов да отиде конкретно в Русия, какви са финансовите и други изисквания. Не може обаче да се каже, че кандидатурата на Венгер няма алтернативи", обясни Цорн.

Собственикът на Спартак Леонид Федун в интервю след загубата от Урал (1:2) заяви, че Олег Кононов ще работи поне до декември. Пътуването на Цорн за Венгер обаче не противоречи на казаното. Декември наближава, договорът на Кононов приключва по един или друг начин през следващото лято и евентуалното продължаване на провалите на Спартак може драматично да промени ситуацията.

Арсен Венгер е на 69 години. Той оглавява лондонския Арсенал от 1996 до 2018 г. и е безработен от лятото на 2018 г. Венгер е шампион на Франция, трикратен шампион на Англия, участник във финал на Шампионската лига, той има 17 трофея на английска земя. Той беше признат три пъти за треньор на годината в Европа.