Отказалият се от футбола бивш капитан на България Димитър Бербатов отново се възхити на големите звезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Изпитвам огромен респект към продължителността на кариерата на Кристиано Роналдо. Той е на 34! И е голямата звезда на Ювентус. Беше така в Англия, после в Испания, а сега дори и в Италия. Справя се великолепно във всеки един шампионат, в който се появи", коментира Митко пред електронното издание Goal.com.

"Само вижте само каква е физиката му, как се приготвя за всеки един мач, за всеки сезон. Той има всичко необходимо, за да остане завинаги млад. Той е млад по душа и си личи, че е млад и тялом и това му помага много."

"Как можете да разделите Роналдо от Меси? Или да ги сравните? Мисля, че всяка година всички награди трябва да се поделят по равно между тях. През цялото време. Не можеш да кажеш, че единият е по-добър от другия."

"Роналдо иска всички награди, просто защото е свръхамбициозен и иска да чупи всеки рекорд всяка година. Меси не го показва, но вътрешно навярно си казва у дома "Сега ще изляза на терена и ще ги унищожа!". Когато си добър, го осъзнаваш и няма от какво да се срамуваш. Той е наясно колко е велик."

"Вижте Златан Ибрахимович. Да, американският шампионат не е като Англия или Италия, или друго от големите първенства, но той продължава да е на високо ниво. И аз като него съм на 38 години, а сутрин като се събудя и ме боли цялото тяло. Гледам Ибра и си мисля: "Какво по дяволите! Как го прави!". Може би той има нещо, което аз нямам и затова още играе футбол", завърши Бербатов.