Франция и Турция завършиха 1:1 в европейска квалификация от група "H". Момчетата на Дидие Дешан завършиха мача с общо 18 удара, срещу четири за техния противник.

Световните шампиони доминираха изцяло през първите 45 минути, в които отправиха цели 12 удара, срещу само един изстрел на гостите. По отношение притежанието на топката Франция достигна 64%, но така и не успя да отбележи гол.

След почивката домакините продължиха да са изключително активни и Кингсли Коман не спираше да снове по крилото, но дефанзивният вал на турците така и не се пропукваше. 

Малко преди изтичането на час игра зрителите по трибуните на стадион "Стад дьо Франс"  направо замръзнаха - страхотно воле на Йълмаз профуча над напречната греда при една от редките контраатаки на гостите.

Логичното все пак се случи четвърт час преди края на редовното време, когато Оливие Жиру матира с глава защитата на съперника след центриране на Антоан Гризман от корнер. Таранът на Челси се извиси над всички в пеналта и след лек рикошет в тялото на Союнчю успя да отбележи.

Радостта на домакините продължи пет минути, защото борбените турци показаха характер и набързо изравниха чрез двете си резерви Каан Айхан и Хакан Чалханоглу. Последният центрира прекрасно и защитникът засече майсторски с глава.

В заключителната част на мача турският вратар Гюнок направи феноменално спасяване при изстрела на влезлия като резерва Иконе в долния десен ъгъл.

Така и двата отбора събраха по 19 точки и докосват участие на еврофиналите, защото имат с четири пункта повече от третия Исландия, само два кръга преди края на квалификационния цикъл.

 

Франция - Турция 1:1

1:0 Оливие Жиру - 76'
1:1 Каан Айхан - 81'