В Аякс естествено обвиниха съдията Джанлука Роки за изпуснатата победа срещу Челси и докато треньорът Ерик тен Хаг бе по-дипломатичен, играчите определено показаха емоции. 

За Душан Тадич няма никакво съмнение кой е виновен отборът да изпусне успеха, след като водеше с 4:1. Италианският съдия обаче за една ситуация показа 2 червени картона на гостите и отсъди дузпа в полза на Челси, което промени всичко. 

„Бяхме много по-добри от тях. За съжаление сега трябваше да говорим единствено за силното ни представяне, но реферът просто ни ограби и сме много разочаровани от това“ заяви Тадич. 

„При ситуацията с червените картони първо имаше нарушение срещу Дейли Блинд, което не бе отсъдено и оттам започна всичко. Да не говорим, че той не заслужаваше втори жълт картон, както и Фелтман. Дузпа също нямаше. Никога в кариерата си не съм виждал един отбор да бъде наказан 3 пъти в една ситуация. В основата обаче бе неотсъденото нарушение на Пулишич срещу Блинд“ ядосваше се нападателят. 

„Силно сме разочаровани. Не ми херасва да се оправдавам, а предпочитам да обсъждам само нашия тим, но сега това  е невъзможно, тъй като един човек просто разби мача ни. Бяхме обаче много по-добри от  тях“ каза още футболистът на Аякс.