Кристиано Роналдо наниза хеттрик на Литва във втори пореден мач, с който помогна на Португалия да постигне разгромна победа у дома с 6:0. Така Роналдо отговори на критиките в италианските медии и вече има 55 хеттрика в кариерата си, 9 от тях за националния отбор. Освен всичко друго супер звездата реализира 10 гола в последните 5 мача на националния си отбор, а с представянето си тази вечер увеличи сметката си на 98 попадения. Най-много голове за националния си отбор има иранецът Али Даи - 109.

Португалците не оставиха никакви съмнения в по-голямата си класа и поведоха още до 22-та минута след два гола на Роналдо - в 7-та от дузпа и в 22-та. След почивката хората на Фернандо Сантош отказаха гостите си, като головата фиеста започна Пици (52), а след това точни бяха още Гонсало Пасиенсия (56) и Бернардо Силва (56). Роналдо оформи хеттрика си в 65-та минута. 

С този успех Португалия се изкачи до второто място в Група В с актив от 14 точки. Лидер е Украйна с 19, а Сърбия е с 13 след успяха с 3:2 над Люксембург. В неделя португалците завършват кампанията си с гостуване на Люксембург, докато Сърбия посреща Украйна. 

Двубоят започна по мечтан начин за португалците и още в 7-та минута Роналдо си изработи дузпа, която сам реализира. Нападателят стреля в средата на вратата, Шеткус отклони леко топката, но тя влезе зад него - 1:0 за Португалия. 

Домакините опитаха да успокоят мача с втори гол, който не закъсня. В 22-та минута Пасиенсия намери Роналдо на границата на наказателното поле при една контраатака. Кристиано намери добре топката и с фалцов удар в далечния ъгъл направи 2:0.

Второто полувреме започна с нов ранен гол. В 52-та минута Бруно Фернандеш намери в наказателното поле Пици. Крилото на Бенфика стреля мощно от малък ъгъл, топката се отклони в горната греда, след това и в страничната и влезе в мрежата. 

Само четири минути по-късно Гонсало Пасиенсия вкара четвърти гол. Нападателят на Айнтрахт Франкфурт се възползва от грешка на вратаря Шеткус и отблизо също успя да се разпише. 

Головата фиеста на португалците продължи и в 63-та минута. Перейра центрира остро от дясното крило, Бернардо Силва пое добре топката и с удар по тревата направи 5:0. Малко след това Бернардо асистира за третия гол на Роналдо. Халфът на Манчестър Сити проби по лявото крило и намери оставения непокрит голмайстор на Ювентус. Той пък с лекота реализира шестото попадение в срещата.

Португалия - Литва 6:0

1:0 Кристиано Роналдо 7’-д

2:0 Кристиано Роналдо 22’

3:0 Пици 52’

4:0 Гонсало Пасиенсия 56’

5:0 Бернардо Силва 63’

6:0 Кристиано Роналдо 65’

Португалия: Патрисио, Перейра, Диаш, Фонте, Руй, Невеш, Фернандеш (73 - Моутиньо), Пици, Силва (66 - Брума), Роналдо (83 - Жота), Пасиенсия 

Литва: Шеткус, Андриускевичус, Гирдвайнис, Палионис, Миколюнас, Шимкус, Сливка, Куклис (57 - Матулевичиус), Голубицкас (72 - Ласицкас), Новиковас, Черних (80 - Казлаускас)