Селекционерът на Бразилия Тите влезе в пререкание със звездата на Аржентина Лионел Меси по време на контролата между двата южноамерикански гранда в Рияд, Саудитска Арабия.

Аржентина спечели с 1:0 с гол на Меси. "Исках от съдията да му покаже жълт картон, какъвто заслужаваше. Меси ми каза да си затварям устата и аз му отговорих същото. Не искам повече да обсъждам това. Такъв мач трябва да се ръководи от добър съдия", коментира Тите след мача.

Иначе капитанът на Аржентина вкара единственото попадение в проверката в 14-ата минута от добавка, като преди това пропусна дузпа. Tова беше първият му мач за гаучосите след наказание, което получи заради обиди към футболната федерация на Южна Америка след Копа Америка.

Самият Меси не коментира пререканията си с Тите и заяви, че отборът Аржентина е допуснал грешки в проверката си, но изрази задоволство от факта, че тимът може да играе в няколко схеми. "Когато печелим, работим спокойно, което е важно", добави звездата.

На 18 ноември Аржентина има още една контрола. Съперник е Уругвай в Тел Авив. Ден по-късно Бразилия среща Южна Корея в Абу Даби.