Португалия не допусна изненада и завърши с победа в квалификациите за Евро 2020, побеждавайки с 2:0 като гост Люксембург, за да се класира за европейските финали догодина. 

Шампионът на Стария континент имаше проблеми, но класата на тима си каза думата, с което тимът завърши на второ място в група В със 17 точки, с 3 по-малко от лидера Украйна, докато Сърбия остана на трета позиция с 14 след равенство с украинците 2:2. 

Португалците очаквано имаха инициативата още от началото, но пък домакините стигнаха до ситуация, когато в 6-ата минута Тюрпел стреля с глава, но над целта. Роналдо отговори с точен изстрел от малък ъгъл, но иберийците се затрудняваха да създават чисти положения и все нещо не достигаше в завършващата фаза. 

В 25-ата минута гостите едва не бяха наказани, когато при един корнер Родригес остана на чиста позиция във вратарското поле и стреля с глава, но малко над вратата. Това бе сериозно предупреждение за гостите. 

Класата на европесйкия шампион обаче бе налице и след като в 32-ата минута Пици стреля неточно от добра позиция, малко след това гостите стигнаха до скъпоценното попадение. 

Бурно Фернандеш напредна с топка в краката и стигна до границата на наказателното поле, след което малко изненадващо опита удар в блзкия ъгъл, за да хване вратаря Морис неподготвен и да даде аванс на своя тим. 

След паузата Фонте стреля опасно с глава след корнер, но вратарят Морис макар и трудно, успя да се справи. Водейки в резултата гостите контролираха мача без да предприемат излишни рискове. 
 
Суперзвездата Кристиано Роналдо остана в игра до последно и след като в 80-ата минута бе близо до попадение от свободен удар, в 86-ата лидерът на Португалия вкара дежурния си гол след добавка. Така той вече е с 99 за своята страна, като се разписа в последните 6 мача на тима, в които има 11 попадения. 
 
Люксембург – Португалия 0:2
 
0:1 Бруно Фернандеш 39
0:2 Роналдо 86
 
Люксембург: Морис, Янс, Шано, Гершон, Карлсон, Скендерович, Девил, Тил (82 В. Тил), Мартинс (74 Синани), Родригес, Тюрпел (59 О. Тил)
Португалия: Руи Патрисио, Рикардо Перейра, Фонте, Рубен Диас, Герейро, Данило Перейра, Пици (62 Моутиньо), Б. Силва, Бруно Фернандеш (90 Рубен Невеш), Роналдо, А. Силва (71 Жота)