Бившият президент на Европейската футболна федерация (УЕФА) Мишел Платини определи въвеждането на системата за видеоповторения (VAR) като "пълен кошмар". Французинът, който беше противник на технологията, смята, че грешките са прекалено много.

"Ще ми трябва поне половин час, за да обясня защо VAR не решава проблемите", каза цитираният от "Дневник" Платини в предаване по италианската телевизия RAI. "Технологията по-скоро измества проблемите. Аз съм против VAR, мисля че тази технология е пълна глупост, но за съжаление връщане назад няма."

Технологията VAR беше въведена постепенно в част от водещите шампионите в Европа, след което и в европейските турнири, включително Шампионската лига от началото на този сезон.

Платини смята, че след изтичането на наказанието му може да се завърне на работа във футбола и може отново да заеме ръководен пост. "На 64 години имам възможност за едно последно приключение, но нямам право на грешка. Трябва да помисля над това."

Трикратният носител на "Златната топка" беше изхвърлен от футбола през 2016 г., след като беше уличен в получаване на нерегламентирани плащания от президента на ФИФА Сеп Блатер.

"Във ФИФА не ме искаха за президент, това е истината. Аз винаги съм искал да защитавам футбола и бях единственият футболист, който можеше да оглави тази организация", каза още Платини и добави, че вече не контактува с Блатер и настоящия президент на ФИФА Джани Инфантино.