Фламенго е новият шампион на Южна Америка, след като бразилците направиха невероятен обрат и надвиха Ривър Плейт с 2:1 на стадиона в Лима. 

Тимът от Рио де Жанейро триумфира за втори път в турнира след 1981-а година, когато легендата Зико бе в основата на успеха тогава. 

Сега отборът на португалеца Жорже Жезус изостана в 14-ата минута, когато Рафаел Боре вкара с удар по земя, след като отбраната на Фламенго допусна доста груба грешка. 

Ривър бе по-опасният от двата тима до почивката, като контролираше нещата, а бразилците не успяха да направят нищо в предни позиции. 

След паузата ситуацията не се промени за дълги периоди, като Фламенго имаше само едно добро положение, когато първо удар на Габриел Барбоса бе блокиран, а при добавката Евертон не успя да вкара. 

Все пак в последните минути бразилският тим натисна, заигра малко по-добре и късметът му се усмихна. В 89-ата минута Де Араскаета бе изведен отлично в наказателното поле, като на свой ред отклони към далечната греда, където Габриел Барбота реализира на празна врата. 

Попадението явно шокира Ривър и в 92-ата минута защитата на аржентинците сбърка, а Габигол отбеляза с мощен удар, за да хвърли в екстаз феновете на отбора по трибуните. Това бе неговото 9-о попадение в надпреварата. 

В последните секунди се стигна до обичайните сблъсъци между играчите и реферът показа червени картони на Паласиос и голмайстора Барбоса, но така или иначе триумфът бе за Фламенго.