Галерия

Легендата на Барселона и българския футбол – Христо Стоичков, нападна Кристиано Роналдо.

Причината за това е отсъствието на звездата на Ювентус от церемонията за Златната топка. Тя беше спечелена от Лео Меси за рекордния шести път, с което асът на Барса изпревари португалеца като едноличен рекордьор.

"Винагир когато Роналдо печели отличието, той присъства на церемонията и е усмихнат. Щом обаче е втори или трети, не се явява. Това показва какъв човек е. Така не уважава труда на другите момчета и на отборите. Мисли само за себе си", заяви заяви Стоичков пред Нова телевизия.

Вижте галерия от церемонията в Париж

По същото време Роналдо беше в Италия, където получи приза за футболист №1 на Серия "А" за миналия сезон. Той беше избран и за най-добър нападател на Ботуша, заедно с голмайстора на Аталанта Дуван Сапата.

Стоичков говори и за победителя Меси. "Лео е нещо извънземно. С всеки изминал ден той мисли да направи нещо ново, отборът да играе добре и да побеждава, а той да вкарва голове. И сега, когато имахме възможност да говорим за това как той го е преживял, виждаш едно щастливо дете. Помня го като 12-13-годишен. Сега е същият, не се е променил: едно дете, което обича да играе футбол", добави легендата.

"Лео е тръгнал по моя път: обичта към тази фланелка, към този град, към този отбор… тя няма да спре. Казахме си много неща с него. Виждаш и един щастлив баща. Кога беше дете, кога стана баща? Говорихме си за това какво може да се подобри в Барселона. Вече му остават 2-3 години да поиграе футбол, а после трябва да мисли за други неща. Само той може да прецени кога ще спре с футбола. Уважението между нас двамата е голямо. Винаги когато минавам през Барселона, сме заедно. Научихме се да обичаме тази фланелка. Още от първия си ден в Барселона до днес той е показал какво умее. Затова явно журналисти, треньори и фенове оценяват качествата му и извън терена", завърши Стоичков.