Галерия

10.Маурисио Почетино
Отбори: Еспаньол, Саутхемптън, Тотнъм
Той е единственият в списъка, който не е печелил трофей. Но заслужава да попадне в него, тъй като издигна Тотнъм до нови висоти. "Шпорите" три поредни сезона изпреварваха Арсенал в крайното класиране и играха финал в Шампионска лига. А преди години кой ли си е представял подобно нещо?

Ако Ювентус печели, това е благодарение на Кристиано Роналдо. Ако Барселона печели, това е благодарение на Лео Меси.

А треньорите...понякога се помнят, друг път не. Най-често се говори за тях, когато отборите загубят. Обаче всички знаем, че добрият отбор не съществува без компетентен треньор.

Той е отговорен за тактиката, за навременните смени, за харизмата в съблекалнята... За адски много неща. Неслучайно повечето треньори са висшисти, дали по икономика, философия, право и т.н.

Още по темата: Меси или Роналдо? Вижте най-добрите голмайстори за десетилетието

За да си успешен треньор, трябва да си едновременно интелигентен човек, добър педагог и в крак с всички новости във футбола. Това хич не е лесно.

Още по темата: Меси, Роналдо... Вижте идеалния отбор на десетилетието 

През последните 10 години водещите тактически схеми претърпяха много промени. Пресиране, тики-така, бързи контри и още много. Но кой е най-добрият треньор за изминалото десетилетие?

Конкуренцията е убийствена, но Sportskeeda даде отговор на този интригуващ въпрос. Вижте в галерията Топ 10 на най-добрите специалисти за периода 2010 – 2019 г. 

Още по темата: Пирло, Левандовски... Вижте най-добрите свободни трансфери за десетилетието