Неймар вкара в 7-и пореден мач, като дори отбеляза на два пъти, но Пари Сен Жермен завърши 3:3 с Монако в много интересен мач от 20-ия кръг на Лига 1. 

Двубоят мина през серия обрати, преди в крайна сметка да завърши без победител. Интересно е, че в сряда двата тима ще се срещнат отново, но в Княжеството, като тогава ще изиграят отложения мач между тях от 1-ия кръг. 

Неймар откри още в 3-ата минута след пас на Верати, само 4 по-късно Желсон Мартинш изравни за гостите с удар отблизо, които шокираха съперника с гол на Уисам Бен Йедер за 2:1 в 13-ата минута. Това бе неговият 14-и гол за сезона. 

Фоде Бало-Туре си отбеляза автогол в средата на полувремето, отклонявайки една топка в собствената си врата, за да се стигне до 2:2, но малко преди почивката Неймар даде аванс на шампионите с гол от дузпа. Бразилецът има 8 попадения в последните си 7 срещи, като серията му започна на 4 декември срещу Нант. 

Все пак през второто полувреме Монегаските стигнаха до точката благодарение на Ислам Слимани, който отбеляза в 70-ата минута. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след това зачетено след намеса на ВАР, тъй като всъщност Маркиньос изведе нападателя, който реализира. Така серията на парижани от 8 поредни победи във всички турнири бе спряна. 

Слимани можеше и да донесе успеха, но Кейлор Навас спаси по фантастичен начин удара му,  а в самия край Мбапе стреля неточно от въздуха. ПСЖ все пак остава лидер в класирането с 46 точки, с 5 повече от Марсилия и мач по-малко. Монако е на 8-а позиция с 29 точки, като е само на 4 от третото място и зона Шампионска лига.