"Канзас Сити Чийфс" и "Сан Франциско Фортинайнърс" излизат тази нощ в 54-ия финал по американски футбол Супербоул на стадион "Хард рок" в Маями. Двубоят започва в 01:30 часа наше време.

Това е специалният ден на американския спорт и на цяла Америка. Денят, в който средно всеки трети американец сяда пред телевизора, за да гледа мача, рекламите и шоуто на полувремето.

Сигурно сте чували още, че това е денят, в който се изяжда най-голямо количество вредна храна, купуват се най-много успокоителни, ползват се най-много отпуски и болнични за следващия ден.

В САЩ няма по-гледано и обсъждано единично събитие от Супербоул. За добро или лошо този мач се е превърнал в културен феномен за Съединените щати. Той и самата игра - интересна, вълнуваща, непредсказуема, но на моменти и жестока, приличаща много на начина на живот отвъд океана.

Химнът преди мача ще изпълни набиращата популярност Деми Ловато, а на полувремето ще се вихрят живеещата в Маями Дженифър Лопес и Шакира. В изпълнението им ще бъде почетена паметта на Коби Брайънт.