Италианските футболни шефове потвърдиха в четвъртък, че тренировъчният комплекс на националния отбор в Коверчано, Тоскана, ще бъде наличен за лечение на пациенти с коронавирус.

Италия се превърна в глобалния епицентър на заразата, която отне живота на 7 503 души в страната и инфектира около 75 000. “Здравето е от най-голямо значение и трябва да бъде предпазено – поради тази причина Италианската футболна федерация отваря център в Коверчано за лечение на пострадали от вируса пациенти”, сподели президентът на ФИГК Габриеле Гравина.

Всички спортни събития в Италия бяха преустановени до 3 април, и Гравина разкри, че е казал на кмета на Флоренция Дарио Нардела, че местните власти могат да използват съоръжението, което се намира малко извън град.

“Не играем футбол в момента, така че за да се завърнем към него, трябва да спечелим най-важния мач срещу коронавируса заедно”, добави президентът на федерацията.

Комплексът вече прие отделение на пожарната, като хотелът и аудиторията са налични за лечение на пациенти с COVID-19. Коверчано е мястото, където тренират всички национални отбори на Италия. Футболният музей също е ситуиран там.

Познат като “Университета на футбола” той приема и високоинтензивни курсове за треньори и съдии, и ще бъде бъдещият контролен център за системата за видеоповторение ВАР. В област Тоскана, близо 3 000 души са заразени, а починалите са 142. /БГНЕС