Галерия

№10: Карим Бензема – Дидие Дешан

Карим Бензема не спира да печели титли с Реал Мадрид и да вкарва голове. Въпреки впечатляващите си подвизи на клубно ниво, той беше тотално зачеркнат от селекционера на Франция Дидие Дешан. Причината бяха обвиненията за изнудване към колегата си Матю Валбуена за секс запис.

Мнозина наричат футбола най-красивата игра на планетата. Неслучайно го определят и като най-популярния спорт, който има милиарди почитатели.

Но както всяко нещо на този свят, и футболът има своята "тъмна страна". Скандали между играчи, най-вече заради жени, изневери, побоища, пиянски изцепки, тежки характери, ужасяваща конкуренция, причините могат да се изброяват до края на извънредното положение в България.

Авторитетният портал Fourfourtwo.com ни припомни 50-те най-големи конфликта във футбола от началото на XXI век. На 44-то място е поставен разнобоят между Манчестър Сити и УЕФА за нарушенията на финансовия феърплей.

На 42-ра позиция са скандалите между агента Мино Райола и Манчестър Юнайтед, на 35-то конфликтът между Пол Погба и Жозе Моуриньо, на 22-ро търканията между Серхио Рамос и Жерард Пике, на 19-то са наредени Джон Тери и Уейн Бридж, които бяха съотборници  Челси, но централният защитник е бил любовник със съпругата на Бридж.

Скандалът между Пеп Гуардиола и Златан Ибрахимович е нареден на 14-то място. Но кои са Топ 10 на конфликтите? Вижте в прикачената галерия.