Световната пандемия от Коронавирус продължава да „държи“ целия световен спорт извън играта. Полека лека обаче започват опити различни спортни събития да бъдат съживени, съобщава Букмейкър Рейтинги.

Със сигурност липсата на футбол е страшна болест за всички фенове. Месец и половина шампионатите са в позиция на изчакване, но постепенно се заговори за рестартирането им. 

Естествено, за любителите на залозите, това ще означава завръщане към любими моменти в ежедневието, които бяха отнети в последните седмици. По време на извънредното положение освен клубовете и отделните първенства, водещите букмейкъри със сигурност също регистрираха огромни загуби.

Германия изглежда най-близо до подновяването на първенството. Усилено се обсъжда датата 9 май. Решение ще бъде взето този четвъртък (30 април). Въпреки че полицията е против рестарта, той е с огромен шанс да се случи. Футболистите обаче може да носят маски по време на мачовете, а е сигурно, че по трибуните няма да има зрители.

Сезонът във Висшата лига на Англия може да бъде подновен в периода 8-13 юни. Идеята е това да се направи на „специално подбрани стадиони“, тоест не на всички, за да се избегнат многото пътувания и т.н. В Англия остават 9 кръга, а почти сигурно двубоите ще бъдат без зрители по трибуните. 

В Италия обявиха краен срок за подновяване на сезона – 14 юни. Ако до тази дата, Серия „А“ не бъде рестартирана, сезонът е твърде възможно да бъде анулиран. Просто няма да има време да се доиграе.

От Топ 4 на първенствата най-неясна изглежда съдбата на испанската Ла Лига. Страната е една от най-засегнатите от Коронавируса, а в последните дни клубовете не постигнаха съгласие за подновяването на шампионата. 

Вижте тук някои от първенствата и датите, за които се обсъжда за подновяване на сезоните