Германското футболно първенство се подновява през уикенда след двумесечна пауза заради пандемията от коронавирус, но карантинните мерки за провеждане на мачове без публика в оставащите по девет кръга до края на сезона ще струват скъпо на отборите, пише "Кикер".

Клубовете от първите два ешалона на Бундеслигата ще пропуснат да реализират приходи от общо около 91.7 милиона евро от продажба на билети, като празните трибуни на оставащите 82 мача в елита ще костват на тимовете около 69,7 милиона евро, а останалите 22 милиона са за 81 срещи от втора лига.

В сметките не са включени пропорционалните суми, които трябва да бъдат върнати на феновете, закупили сезонни абонаментни карти, заради отпадането на възможността за посещение на последните поне четири домакинства от кампанията.

Най-ощетени в това отношение са запалянковците на Вердер Бремен, който има да изиграе още шест мача на собствен терен до края на сезона.

Голяма част от привържениците обявиха, че ще се съобразят с молбата на любимите си отбори и няма да търсят компенсация.

Средната посещаемост на мачовете от елита през миналия сезон беше 42738 зрители, а във втора Бундеслига - 18980 зрители, пише БТА.