Президентът на УЕФА Александър Чеферин е прекарал безсънни нощи в мисли за огромните финансови загуби, които търпи футболната общност заради прекратения сезон.

Европейските клубни турнири, както и националните първенства, спряха през март заради глобалната пандемия и все още няма яснота дали повечето от тях ще завършат.

„Предстои още много работа. Миналата седмица бях в Швейцария за първи път от два месеца и имах срещи от 9 сутринта до 11 вечерта. Има толкова много информация за усвояване, толкова много проблеми в календара и десетки милиони долари, които ще загубим".

"Така че е трудно да заспя през нощта. Би било доста безотговорно, ако можех да заспя веднага след такъв ден. Ситуацията на УЕФА не е толкова тревожна, не сме в опасна ситуация, но все пак ни интересуват клубовете и лигите, така че има много работа“, споделя Чеферин.

"Това е сериозна ситуация, но тя отшумява и сме по-предпазливи. Знаем повече за вируса и по принцип съм оптимистичен човек. Не ми харесва това апокалиптично мнение, че трябва да чакаме втората и третата вълна или дори петата вълна".

"Хората, които познавате, вероятно ще умрат някой ден, но трябва ли да се тревожим днес? Не мисля така. Готови сме и ще следваме препоръките на властите, но лично аз съм абсолютно сигурен, че футболът с фенове по трибуните ще се завърне съвсем скоро", споделя още президентът на УЕФА.