Френското първенство изненадващо може да бъде подновено, съобщава L'Equipe.

Лига 1 беше прекратена заради пандемията от коронавирус и класирането обявено за крайно. Това короняса ПСЖ, а от Олимпик Лион изразиха недоволството си, защото отборът няма да играе в евротурнирите следващата кампания.

Но за "Хлапетата" се появи искрица надежда, след като френски сенатори предлагат поправки в закона за всички спортни събития в страната.

Те искат мероприятията, сред които и Лига 1, да бъдат възобновени при одобрение от научния комитет. Шансовете за това обаче са минимални.

Президентът на Лион Жан-Мишел Ола не се отказва и написа писмо до властите. "Бундеслигата възобнови мачовете на 16 май, Испания ще продължи на 8 юни. Италия, Русия и Португалия се завърнаха в груповите тренировки, а Англия работи за завръщането си след 19 юни. Много подобрения и надежди са свързани с тази дата (2 юни), за да може Франция постепенно да излезе с добра динамика".

"Възможно ли е да си представим, че 2 юни ще бъде отлична възможност да се поправи грешка по отношение на футбола и да се позволи, при спазване на медицинския протокол, постепенно връщане към тренировките и преиграване на сезон 2019/20 през юли и август?", гласи текстът му.