Мениджърът на Борнемут Еди Хау призна, че положителната проба за COVID-19 на стража Аарън Рамсдейл е направил всички в клуба „уязвими“. Вратарят на „черешките“ потвърди по-рано тази седмица, че е един от двамата новозаразени с вируса играчи във Висшата лига след втория кръг на тестване, който бе проведен миналата седмица във вторник, четвъртък и петък.

Стражът на Борнемут призна, че е останал объркан след резултата, след като в първия кръг на тестване дал отрицателна проба, като предположи, че вероятно се е заразил при едно от пазаруванията си за храна. Хау разкри, че положителният тест на Рамсдейл е напомнил на всички в клуба колко важно е да спазват стриктните мерки за социална дистанция.

„Нямаше нито една положителна проба в началото и всички се чувстваха добре. Но веднага след първия положителен тест, това променя настройката на всички. Всеки един от играчите се чувства вече уязвим, знаейки, че има опасност и тя е истинска. След това идва непознатото. Това ни шокира. Очакваме скоро да разберем от следващите тестове дали някой е бил в контакт със заразения играч. Представям си колко притеснени са останалите, защото и аз се чувствам по същия начин“, започна той за Daily Mail.

Висшата лига продължава да работи върху завръщане през юни. Всички 20 клуба завършиха третия кръг на тестване, а резултатите от тях ще станат ясни в сряда следобед. Днес ще стане ясно дали клубовете ще подновят тренировки с контакт. Борнемут е 18-и в Премиършип, като при подновяване на сезона, тимът ще се опита да остане във висшия ешелон, гарантирайки си пета последователна кампания във Висшата лига.

Хау призна, че вероятността мачовете да са при закрити врати е още едно препятствие от психологическо естество – нещо, към което играчите му трябва да адаптират възможно най-бързо.

„Най-ключовото е, че срещите ще са много важни, но чувството в подкрепа на тази важност ще липсва, което е безумно. Обикновено се усеща енергията от публиката, а сега тя няма да я има – важността на мачовете ще е налице, но не и чувството. Остава да разберем как това ще повлияе на играчите, защото от личен опит знам колко ключова може да бъде ролята на феновете. Играчите ще знаят важността на срещите, но и милиони ще наблюдават двубоите от телевизионните си екрани. Футболистите ще го знаят, така че ще има странно напрежение върху тях“, завърши Хау. /БГНЕС