Най-скъпият футболист в историята - Неймар, категорично отказва да намали заплатата си в ПСЖ. Ръководството на клуба, в лицето на президента на клуба Насер Ал-Хелайфи и спортният директор Леонардо, водят преговори с играчите за подобна мярка.

Причината за това е, че и богаташите от Париж усещат финансовата криза, причинена от пандемията от коронавирус. ПСЖ иска да намали месечните възнаграждения на звездите си с 20 или 30%.

Неймар обаче е отказал да направи тази стъпка, пише Le Figaro. Той е най-скъпоплатеният футболист. Месечно в банковата му сметка влиза 3 милиона евро бруто.

Иначе преговорите от името на играчите се водят от капитана Тиаго Силва и неговия заместник Маркиньос. Засега футболистите на ПСЖ получават 84% от заплатите си, тъй като френският клуб се възползва от възможността да намали частично техните възнаграждения.

Това обаче е нищожно за френския хегемон, който очаква загубите от прекратяването на Лига 1 да възлизат на 200 млн. евро. Но това не попречи на клуба да откупи Мауро Икарди от Интер