Бившата звезда на Арсенал, Манчестър Сити, Реал Мадрид и Тотнъм Емануел Адебайор се забърка в пореден скандал. 

В момента африканецът е в родината си Того, а от неговия настоящ клуб - Олимпия от Парагвай, искат той да се върне възможно най-скоро, защото футболът в южноамериканската страна се рестартира на 17 юли.

Адебайор е заявил в прав текст, че иска да му бъде пратен частен самолет. Проблемът идва оттам, че един чартърен полет от Асунсион до Ломе възлиза на 130 000 евро. А тези пари не иска да ги плаща нито клубът, нито футболистът. 

"След проблемите с коронавируса парите са ни кът и ситуацията е много деликатна", коментира Мигел Брунот, счетоводител на отбора, цитиран от "Монитор". 

Разбрали за проблема, фенове на Олимпия затрупали със съобщения Адебайор, който им отговорил кратко и ясно: "Като ми пратят самолет, ще се върна". 

Това е поредният скандал, в който се забърква Адебайор. Когато в пика на коронакризата той се прибра в Того, съобщи в социалните мрежи, че няма да даде и цент на никого - нито за борба със заразата, нито за благотворителност, защото е изкарал парите си с честен труд и иска да си ги харчи сам. В отговор местни депутати го обвиниха, че той е внесъл коронавируса в Того.