Шестима футболисти на ФК Далас от Мейджър-лигата са с положителни тестове за COVID-19, съобщиха от МЛС, седмица преди старта на турнира във Флорида, планиран за подновяване на сезона и носещ името "MLS is back".

Двама от играчите с положителна проба са били установени веднага след пристигането на отбора във Флорида за турнира, което означава, че те са дошли болни. Другите четирима са били установени при проверките в следващите два или три дни, което означава, че са били заразени по време на пътуването със съотборниците си.

"Всички останали членове на ФК Далас са дали негативни тестове, независимо дали са пристигнали в хотела заедно с голяма група или индивидуално. Заразените са установени от лекарите, оторизирани от МЛС, и в момента са изолирани. Останалите играчи, треньори и служители на ФК Далас са под постоянно наблюдение", се казва в становището на клуба.

Турнирът, който ще бъде в 54 мача и ще се проведе на ESPN Уайд Уърлд Спортс Комплекс, започва на 8-и юли, докато по програма Далас трябва да започне участието си на следващия ден в мач с Ванкувър.

За момента от Лигата не са излезли с ясно становище дали такава голяма бройка заразени играчи от един и същи отбор ще повлияе на програма.