Преди шест години футболният свят видя чудо. Най-успешната футболна нация Бразилия играеше за класиране на финала на домашния си мондиал.

Никой не предполагаше, че дори отсъствието на контузената звезда Неймар ще се окаже пагубно за кариоките. Не и по този толкова брутален начин.

Съперникът беше повече от класен: Германия. Въпреки това крайният резултат и до днес си остава мистерия, защото момчетата на Йоахим Льов унизиха Бразилия по невиждан начин, разгромявайки домакините със 7:1.

Фиаското за петкратните световни шампиони дойде малко след голямата градушка в България, затова и заглавието на Gol.bg за историческия мач беше "Свирепа германска градушка опустоши Бразилия". 

Мирослав Клозе вкара рекорден 16-и гол на световни финали, изпреварвайки бразилската легенда Роналдо в листата на реализаторите за всички времена. Още до 29-ата минута германците водеха с 5:0, а в 79-ата минута на мача авансът им беше от цели седем гола. 

Победата на Маншафта със 7:1 си остава най-гръмката победа в полуфинален мач на световните първенства. На финала възпитаниците на Йоахим Льов надвиха Аржентина с 1:0 след гол на Марио Гьотце в продълженията и Германия покори света за четвърти път.

 

Да си припомним какво се случи тогава: