Защитникът на Наполи Калиду Кулибали разкри, че е взел решение със сърцето си да играе до края на кариерата си в клуба, но това не зависи само от него. 29-годишният бранител е желан от ПСЖ, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед и се смяташе, че от следващия сезон ще играе в друг клуб.

“Семейството ми се чувства добре в Неапол, което ме прави щастлив. Не искам да мислят за мен като на “100 милиона играч”. Директорите знаят най-добре колко струвам. От мен се иска да давам винаги 100 процента на терена, защото във футбола всичко може да се случи.

Никога не съм говорил с някой от шефовете в клуба за напускане. Трябва да намерим решение и ще го направим, но аз никога не съм говорил за трансфер. Президентът ще реши, но колкото зависи от мен, искам да завърша кариерата си в Наполи. Имам договор за още три години, така че мога да дам още много. Не мисля за нищо друго, освен за Наполи”, каза Кулибали пред “Гадзета дело Спорт”.

Сенегалецът бе запитан дали е готов да приключи кариерата си на “Сан Паоло”. “Няма да кажа “не”, но решението не зависи само от мен. Затова не искам да обещавам такива неща на феновете. Вместо това ще давам 200-300% от себе си във всеки мач за фланелката на Наполи”, добави Кулибали.