Швейцарската прокуратура започна наказателно производство срещу президента на ФИФА Джани Инфантино. Причината е предполагаеми тайни срещи с ръководителя на федералната прокуратура Михаел Лаубер, съобщават от организацията. Преди време от прокуратурата намериха индикации за криминални проявления, свързани със срещи между двамата. 

Миналата седмица Лаубер подаде оставка, след като съдът обяви, че докато от офиса му са разследвали корупционни схеми във ФИФА, магистратът е правил опити да скрие, че се е срещал с Инфантино и е лъгал началниците си.

Твърди се, че двамата са се видяли три пъти през 2016 и 2017 година, но те отричат да са престъпвали закона, информира БНР. През април ФИФА отхвърли обвиненията, определяйки ги като "умишлено подвеждане и злонамереност".

Лаубер заяви на пресконференция, че първите две срещи с Инфантино са били оправдани разговори с новия шеф на ФИФА за разследвания, засягащи международната футболна федерация. Третата среща, през 2017-а, обаче остана в тайна още няколко месеца.