Мауро Икарди пристигна в ПСЖ преди 11 месеца, впускайки се в напълно ново предизвикателсвто. Аржентинският бивш капитан на Интер, който е юноша на прочутата школа Ла Масия, даде интервю пред "Франс футбол", преведено от в-к "Тема спорт".

Мауро, липсваше ли ви топката по време на кризата с коронавируса?
- Да, беше трудно да спрем изведнъж и да не знаем кога ще можем да се върнем. В нашия случай футболът бе прекъснат за три, дори близо 4 месеца. Беше брутално и странно, но сега се върнахме с голямо желание. От първия ден на подготовката видях, че всички сме много мотивирани. Физически се чувствам много добре, с изиграните контроли идеята бе да бъдем на 100% за официалните мачове. За нападател като мен е важно да вкарва голове, а аз го направих - отбелязах 3 пъти срещу Льо Авър и Ваасланд-Беверен. Чувствам се добре в схемата 4-4-2, имаме невероятни играчи. Наслаждавам се на терена с този отбор.

Как се държите с Неймар в ежедневието?
- Трябва да го опознаете, за да разберете, че той няма нищо общо с историите, които се пишат в медиите по негов адрес. Той е съотборник, който се опитва да кара останалите да се чувстват добре, а именно от такъв тип характери имаме нужда. Именно големите играчи са тези, които трябва да дават пример. Неймар се разбира добре с всички. Ние сме едно голямо семейство, което прекарва почти всички дни заедно. Доброто настроение на Неймар ни се отразява добре.

А как се разбирате с другата звезда в атака - Килиан Мбапе?
- Всичко, което казах за Неймар, важи и за Мбапе. Той е още млад, но е постигнал невероятни неща. Изключително зрял е за своята възраст. Нямам никакво съмнение, че Мбапе ще стигне нивото на Меси и Роналдо. Наясно сме с неговия потенциал, виждаме го мач след мач.

Присъствието на много играчи, които говорят испански и италиански, улесни ли вашата интеграция?
- Разбира се. Споделяме много неща заедно. Наскоро празнувахме рождения ден на дъщеричката на Андер Ерера. Ди Мария и Лео Паредес също говорят моя език. Неймар също владее отлично испански, а да не забравя и всички тези, които знаят италиански. Всичко това ми помогна да се почувствам удобно.

След близо година тук какво мислите за нивото на френското първенство?
- Всички хора си мислят, че ПСЖ печели лесно титлите, без да се напряга, но това изобщо не е така. Останалите отбори не са слаби. Ако не тичаш достатъчно, дори последният в класирането може да те бие. В Италия футболът е много по-дефанзивен, но срещу ПСЖ отборите играят затворено. Затова може да се каже, че има прилики. Единственото нещо, което наистина ме изненада тук, е невероятното посрещане от публиката.