Бразилска звезда Жеронимо Какау избра да стане германски национал. Случвало се е само веднъж в историята на световния футбол. Екип на предаването "Код Спорт" се срещна именно с тази легенда, която ликува с бронзов медал от световно първенство в Южна Африка през 2010 година.

Името му е Клаудемир Жеронимо Барето, но на света е по-известен като Какау. За професионалния футбол го харесва Нюрнберг, но във времето става легенда на Щутгарт.

Какау записа 11 сезона при "швабите". Участва в историческата за новото време единствена титла на тима през 2007 година. В над 300 мача вкара повече от 100 гола за Щутгарт, където за кратко се засече и с Красимир Балъков.

Ето какво каза Какау за Балъков и Димитър Бербатов:

"Красимир Балъков е истинска легенда. Заради фантастичната си игра, уникалните свободни удари, заради присъствието си на терена и трофеите. За хората в града, а и за цялата Бундеслига, винаги ще живее споменът за "магическия триъгълник" Балъков – Бобич – Елбер".

"И до днес сме приятели с Балъков. Помагаше ми, защото говореше португалски. Беше научил добре езика от времето си в Спортинг (Лисабон). Страхотен човек. За мен беше чест да съм редом до Бала на терена".

"Никога няма да го забравя на световното през 1994 година. Това беше мондиалът на България. Гледах го по телевизията, но не съм вярвал, че ще съм му съотборник".

"Димитър Бербатов е много надарен от Бога футболист. Изключително техничен и прецизен пред гола. С техниката си приличаше на бразилец. Мисля, че с неговия талант можеше да постигне и повече. При всички положения той е голям играч."