Селекционерът на Република Ирландия Стивън Кени извика нови двама футболисти за мача с България от турнира Лига на нациите, който ще се играе на 3 септември в София.

Това са Шон Магиър от Престън Норт Енд, който е нападател, и Дара О'Шей, защитник на Брайтън. От отбора отпада нападателят Трой Парот от Милуол, който е получил контузия и разрешение да я лекува в клубния си тим.

Травмата е резултат от удар по време на мача в събота със Саутенд. Парот е преминал преглед със скенер и решението е да не се рискува здравето на играча.

Междувременно Джеймс Маккарти ще се присъедини към състава, въпреки контузията, претърпяна по време на мача на Кристал Палас в средата на седмицата.

Селекционерът Кени се надява Маккарти да бъде готов да участва в мачовете на Ирландия срещу България и Финландия, съответно в четвъртък и неделя, въпреки че ситуацията за момента не е ясна и трябва да се изчака.

"Джеймс пристигна късно снощи и предстои да прекара време с лекаря и физиотерапевтите преди да имаме ясна ситуация", обясни Кени, който ще дебютира на поста на Националния стадион "Васил Левски".