Футболът е най-великата игра. Извън стадиона и фитнеса, играчите имат неподозирани и даже странни увлечения и страсти. И докато е в реда на нещата някои звезди да разпускат с луксозни автомобили, сайтове за залагания, нощни клубове или в социалните мрежи, то други демонтират талант и тренират здраво в съвсем различни области. Събрахме някои от най-интересните примери.

Ромелу Лукаку – полиглот

Откакто се премести в Милан, Лукаку учи италиански и развива своята дарба за чужди езици. Белгийският стрелец не се затруднява да подскаже на съотборниците си слабите звена в защитата на противника или къде да получи топката по време на атака. Лукаку ще се разбере с всеки на английски, френски, испански, португалски, немски, холандски или лингала, диалект от Конго. Футболът е универсален език, но добрата комуникацията прави разликата, особено когато владееш завидните 8 езика.

Франк Лампард

Докато играеше за Челси, Лампард показваше интелект и поглед върху играта. Брилянтните му извеждащи подавания и асистенции, подпечатали не една или две победи, не са плод на случайност. Лампард има коефициент на интелигентност 150, а това автоматично го нарежда в топ 0.5% на хората по света. Той владее и латински на високо ниво. Вече като мениджър на лондонския клуб, Франки ще трябва да му мисли, а това явно му се отдава.

Андреа Пирло - вино

Световен шампион с вкус за футбола, живота и всичко останало, Пирло се завърна в Ювентус като треньор на отбора до 23 години. Митичният полузащитник е заклет ценител на виното, както и собственик на винарска изба в Северна Италия. „Баба ми имаше лозе тук и като дете идвах с роднините за гроздобера“, разказва Пирло. От дете той трупа познания и развива небце за виното и не би го заменил за никакво друго питие. In vino veritas.

Петр Чех – барабани

Легендарният вратар е отразявал стотици изстрели с умението да разчита времето си за реакция до стотни от секундата. Макар да замести футбола с хокей на лед, голямата страст на Чех няма общо със спорта. Той се запалва по барабаните покрай компютърна игра, а днес е толкова напреднал, че споделя в YouTube свои импровизации и кавъри на любимите си банди.

Андрей Аршавин – мода

Повече от десетилетие руският атакуващ халф бележи и на модния подиум. Притежател на диплома по моден дизайн, Аршавин крои тенденциите във визията на дамите в Русия. От елегантни рокли до спортни облекла, той завоюва титулярно място сред любимите дизайнери в своята родина. И остава все така известен със слабите си ангели - жени, алкохол и купони.

Шави - гъби

Геният на Барселона е запален гъбар и вероятно щеше да е световен шампион в областта на микологията, ако имаше такава титла. Поднесете му чиния с диви гъби и маестрото ще назове името на всяка една от тях, както и дали се яде. Шави обожава да „ловува“ в каталунските планини, включително с приятели като Пике и Шакира.

Даниел Агер

Даниел Агер обича голфа, но повече обича мастилото по кожата. Защитникът беше обещал да татуира целия отбор на Ливърпул, ако спечелият шампионската титла в Англия. Е, това се случи през 2020, а не докато датчанинът изиграваше своите 232 мача за мърсисайдци. Все пак, той  има как да изпълни своето обещание, тъй като е професионален татуист. И всеки на „Анфийлд“ може да се възползва от артистичните му умения.

Тони Кроос обожава дартс, Давил Луиз е добър във фокусите с карти, Райън Гигс е запален по йога и издаде свое DVD, Хал Робсън-Кану инвестира в криптовалути и блокчейн технологии... Понякога забравяме, че футболистите не са машини, а хора със свой живот, в който не всичко е само футбол.