Такъв екшън не се вижда и по нашите географски ширини!

Лютото дерби ПСЖ - "Марсилия" (0:1) завърши с ритници и пет червени картона в последната минута. В епицентъра на боя бе Неймар.

Бразилската суперзвезда обвини испанския защитник на гостите Алваро Гонсалес, че го е обидил расистки. Преди това го блъсна в гърба и бе изгонен. После Неймар написа в социалните мрежи: "Единствено съжалявам, че не забих юмрук в главата на този задник!".

"Във футбола няма място за расизъм - отвърна Алварес. - Човек трябва да се научи да губи."

Анхел ди Мария от ПСЖ не бе сред изгонените, но камерите го уловиха да плюе по противника. "Трябва да се срамува от поведението си - рече Андре Вияш-Боаш, португалският треньор на "Марсилия". - Спечелихме голяма победа и се надявам последната минута да не я засенчи. Нека има разследване на Гонсалес. Аз знам, че той не е расист."

"Пари Сен Жермен" записа трета поредна загуба с 0:1. Серията започна във финала на Шампионската лига срещу "Байерн". После дойде поражението от новака "Ланс" на старта на Лига 1, а сега и в най-лютото френско дерби. За първи път от 1984-а парижани нямат точка от първите 2 кръга.

Флориан Товен вкара за "Марсилия" в 31-ата минута след асистенция на Дмитри Пайе. Съдията Брисар даде 12 жълти картона до сетния миг. Тогава Ловен Куржава (ПСЖ) и Жордан Амави ("Марсилия") се сбиха и бяха изгонени.

В мелето втори жълт картон получиха Леандро Паредес (ПСЖ) и Дарио Бенедето ("Марсилия"). Черешката на екшъна бе изгонването на Неймар. Никога пред 21-и век в Лига 1 не е имало толкова картони - общо 17, пише "Труд". А след 20 дербита за първи път от 2011-а "Марсилия" срази големия враг.