Миналата седмица полицията в Марсилия организира мащабна акция срещу организираната престъпност в града. Тя завърши с повдигане на обвинения срещу 22 души във финансови злоупотреби, пране на пари и трафик на наркотици.

Срещу 18 от тях бе взета мярка за неотклонение, като 13 бяха задържани в ареста. Един от тях бе бившият треньор на "Марсилия" Жозе Аниго. Засега той остава на свобода, след като плати 10 000 евро гаранция, но международният му паспорт бе прибран и той няма право да напуска страната, пише Монитор. Самият Аниго, който за последно бе скаут на "Нотингам Форест" е категоричен, че е абсолютно невинен.

- Как си обяснявате обвиненията срещу вас.

- Никак. По време на карантината заради COVID-19 през пролетта бях блокиран в Марсилия за няколко месеца. През това време се срещнах три пъти с някои младежи от квартал Капелет, които бяха приятели на сина ми Адриен. Говорихме си за футбол, но в това няма нищо нередно. Ако властите твърдят, че те са нарушили закона, нека го докажат, но аз нямам никакво отношение съм делата им. Не се интересувам от тях, но и нямам никакво намерение да се оправдавам за това с кого обядвам и вечерям и с кого спортувам.

- Появиха се информации, че сте търсили отмъщение за смъртта на сина си.

- Предпочитам да мисля за живота от тук нататък. Каквото и да направя няма да върна Адриен. Примирих се с това.

- Но според един от задържаните от Капелет сте говорили с него именно за отмъщение.

- И това е единственият мотив, за да бъда забъркан във всичко това. Не познавам този човек. Може и някога да съм говорил с него, но нищо повече. Той може да обяснява всичко, но в крайна сметка, за да бъдат доказани подобни твърдения са нужни нещо повече от думи.

- Убеден ли сте...

- И още как. Категоричен съм, че съм абсолютно невинен и нямам никакво намерение да се отказвам. Това може и да е последната битка в живота ми, но ще е водя докрай. Не мога да се примиря с факта, че за втори път се опитват да ми лепнат подобно петно.

- Ще може ли да продължите да работите без паспорт.

- Уви не. Договорът му с "Нотингам" изтече през май. Бяхме се разбрали да продължим през октомври, но при настоящите обстоятелства това е невъзможно. Първо искам да изчистя името. След това съм се зарекъл да не стъпя повече в "Марсилия" до края на дните си.