Манталитетът на победител, който притежава Стивън Джерард и предаването му на играчите на Рейнджърс, ще бъде ключово за това тимът да спре Селтик към 10-ата поредна титла в Шотландия. 

Това обяви Стилиян Петров преди супердербито между непримиримите съперници в събота. Неговият бивш тим има 9 поредни титли, но сега е с точка по-малко от Сините, които обаче имат мач повече. 

„За да се бориш за титлата имаш нужда от играчи, които притежават характер и манталитет на победители. Стивън Джерард носи това в себе си и показва, че е поедител“ заяви Петров. 

„Той бе такъв като играч, а сега е такъв и като треньор. В Рейнджърс трябва да печелиш, защото ако не го правиш, към теб ще гледат по друг начин. Нямаш право да губиш тези дербита. Ако загубиш, ще трябва да чакаш следвашия мач, а докато той дойде ще бъдеш в ада. Феновете не приемат поражението и затова трябва да бъдеш специален. Знам какво е, след като бях част от Селтик“ добави българинът, който игра за Детелините между 1999 и 2006. 

„И в двата клуба всичко опира до това да побеждаваш. Равенствата и загубите са неприемливи. Всичко обаче опира да изграждането на победен манталитет. Мартин О’Нийл ни превърна в победители, защото доведе точните хора и всички искахме да променим историята“ каза още Петров.