Полицията в Чехия е арестувала 20 човека свързани с футбола в цялата страна по обвинения в корупция. Това съобщиха местните медии. Според информацията униформените също така са преровили офисите на чешката федерация.

Сред арестуваните е и заместник-председателят на местната централа Роман Бербър, който ще трябва да дава обяснения по обвиненията в уреждане и манипулиране на мачове с цел финансова печалба. Медиите предполагат, че става въпрос за двубои в третото ниво на футбола в страната.

След масовите арести Чешката футболна федерация разпусна съдийската комисия начело с местната легенда Йозеф Хованец. Доста от съдиите също са разследвани от властите. 

"Всички ние, които сме активно работещи и свързани с чешкия футбол, позцволихме това да се случи. Ситуацията, в която сме принудени да се справяме сега, изобщо не е нормална. Това е атака срещу самата същност на футбола. Не мога да кажа в момента колко голям ще бъде ефектът от това", каза президентът на чешката федерация Мартин Малик, цитиран от Стандарт.