Аржентинската футболна легенда Диего Марадона ще остане в болница няколко дни след операцията заради абстинентен синдром. Това съобщи в четвъртък личният лекар на звездата Леополдо Луке.

"След операцията той имаше няколко момента на объркване, които ние, заедно с лекуващите лекари, отнасяме към клиничната картина на абстиненцията", каза той.

Според Луке, лекуващите лекари са решили да оставят Марадона в болницата, за да спрат синдрома, което "ще отнеме няколко дни".

Луке не разясни какво е причинило синдрома на абстиненция. През юни лекуващият лекар на бившия футболист призна, че Марадона се е справил със зависимостта от наркотици, но е имал проблеми с алкохола. В същото време Луке отбеляза, че като цяло Марадона се чувства добре.

"С Диего дори танцувахме", каза лекарят, цитиран от БНР.

Вчера той каза, че направената на Марадона томографията потвърждава, че операцията е била успешна и че бившият футболист вече иска да се върне у дома. Тогава Лукe заяви, че лекуващите лекари "също виждат, че има условията за изписване".

Марадона беше приет в болницата в град Ла Плата в понеделник. Както Лукe каза по-рано, хоспитализацията не е била спешна, а самият бивш футболист е искал да се подложи на медицински преглед, по време на който беше разкрито наличието на субдурален хематом. Във вторник Марадона беше преместен в друга болница, където е опериран.

На 30 октомври аржентинската легенда навърши 60 години. В момента той е старши треньор на аржентинския тим Химнасия и Есгрима