Монако обърна ПСЖ с 3:2, за да запише впечатляваща победа в 11-ия кръг на френския шампионат. Неймар се завърна за шампионите и записа половин час на терена, но и това не помогна.  

Всичко вървеше по план за шампионите до почивката, след като Килиан Мбапе отбеляза два гола срещу бившия си отбор и парижани контролираха мача. 

Звездата откри в 28-ата минута след пас на Ди Мария и прецизен удар, а в 37-ата удвои преднината от дузпа. Гостите доминираха и голове на Мбапе и Мойс Кийн бяха отменени от ВАР, като шампионите удариха и греда. 

След паузата обаче, всичко се промени. В 52-ата минута Кевин Фоланд върна интригата, а в 65-ата изравни след отличне подаване на Фабрегас и удар в празната врата. 

Фоланд се превърна в абсолютен герой 6 минути преди края, когато спечели дузпа след грешка на Диало, който бе и изгонен. Фабрегас реализира от бялата точка и донесе знаменит триумф на Монако, с който тимът спря серията си от 7 поредни мача без успех срещи парижани. 

След загубата ПСЖ все още води с 24 точки, но Лил може да се доближи само на 2 при победа в своя двубой. Монако също върви отлично, като монегаските вече имат 20 точки и поне временно са 2-и.