Футболистът на ПСЖ Килиан Мбапе постигна 100 гола с екипа на парижани във всички турнири.

Французинът каза, че преследването на тази бройка му е тежала и го е разсейвала.

Мбапе постигна 99 попадения, когато се разписа на два пъти срещу Монако, при поражението с 3:2 на 20 ноември. Оттогава той не се разписа в три последователни двубоя - срещу РБ Лайпциг, Бордо и Манчестър Юнайтед, преди снощи да порази вратата на Монпелие и да достигне заветната стотачка.

"Това е легендарно постижение. Мислех за това в продължение на два или три мача и може би затова не вкарах. Може би съм мислил твърде много и това ми пречеше", заяви 21-годишният младеж пред клубната телевизия на ПСЖ.

Само четирима други играчи са постигали това нещо с екипа на ПСЖ и Мбапе каза, че е знаел за тази статистика.

"Беше въпрос на време. Знаех за тази статистика и сега се чувствам облекчен. Когато подписах с клуба не съм мислил, че ще вкарам 100 гола толкова бързо. Това беше дългосрочна цел. Благодаря на съотборниците си и на клуба, че ми даваха увереност", допълни той.

Другите играчи, които имат 100 или повече попадения с екипа на парижани са Доминик Рошето(100), Педро Паулета(109), Златан Ибрахимович(156) и Единсон Кавани(200).

"Да вкарам 200 гола за ПСЖ? Кой знае", каза още детето чудо, който напоследък често е свързван с преминаване в гигантите в Ла Лига Реал Мадрид и Барселона.